2011

31/07 We zijn nu bijna 2 maanden verder en er staat nog steeds GEEN video van inbrekers op de site van Vereniging Eigen Huis. Ik neem aan dat er nog steeds ingebroken wordt. Zou er in Nederland dan toch zoiets bestaan als bescherming van persoonsgegevens? Aan de ene kant jammer dat dat tuig niet een keer aan de schandpaal wordt genageld, maar aan de andere kant goed om te zien dat je blijkbaar niet zomaar een video van iemand online kan zetten.

28/07 Na Planking en Owling is er nu Leisure Diving. Volgens mij zijn er altijd mensen die een beetje aandacht nodig hebben...

26/07 Wetenschappers hebben het voor elkaar gekregen om een vogel na te bouwen. Apart om te zien. Zullen er in de toekomst op basis van dit principe vliegtuigen gebouwd gaan worden? Denk dat je dan een combinatie van luchtziek en zeeziek gaat krijgen...

06/07 Adam Savage (bekend van Mythbusters) is erg goed in stemmetjes. Hier doet hij Gollum uit Lord of the Rings na.

04/07
Altijd al je eigen QR-code willen maken?
Kijk dan eens op www.QRgenerator.nl, kies welke gegevens je erin kwijt wilt en vul die gegevens in. Voila!

29/06 Na een overval op een waardetransportbedrijf is een groep criminelen op succesvolle wijze ontsnapt aan de politie (zie bericht op Nu.nl). Toen ik ervan hoorde moest ik meteen denken aan een aflevering van het programma Panorama op Canvas, dat op 13 februari van dit jaar is uitgezonden. Daarin wordt een beeld gegeven van de ontwikkelingen die de kleine criminelen in de buitensteden van Parijs hebben doorgemaakt. Onder andere drugstransporten en autodiefstal komen aan bod, maar ook zware gewapende overvallen. De gehele aflevering kan ik zo niet meer online vinden in goede kwaliteit, maar wel deze GSM-link.

25/06 Als goedmakertje voor het per ongeluk verliezen van al de creditcardgegevens van al haar klanten in het PSN, heeft Sony besloten om o.a. Burnout Paradise 30 dagen gratis aan te bieden. Vriendelijk gebaar en een erg leuk spel. Uiteraard is het doel alle races en missies te halen, waarmee je (nog) snellere auto's en motoren tot je beschikking krijgt. Als je houdt van snelle racegames en je reactievermogen het toelaat, dan moet je dit spel echt een keer proberen.

07/06 Morgen, 08.06.2011, zal Vereniging Eigen Huis videobeelden van inbrekers LIVE zetten. Ze gaan de strijd aan om het aantal woninginbraken, bijna 80.000 per jaar, terug te dringen.

Ruud wees mij vandaag op Theo Jansen. Een kunstenaar die een nieuwe vorm van 'leven' heeft ontwikkeld; het StrandBeest. Met behulp van wind-energie worden de verschillende beesten aangedreven. Erg kunstig gemaakt.
Hier een kort filmpje dat het mechanisme erachter uitlegt.

24/04 Na lange tijd toch maar weer iets aan onze eigen website gedaan. Vandaag is RomatNLD.com LIVE gegaan. Ben ik toch wel een beetje trots op! Commentaar is altijd welkom...

Annemarie wees me onlangs op deze site (TweenBots.com). Een sociaal navigatie-experiment, zoals ZDNet.be het in 2009 noemde. Kortgezegd komt het erop neer dat ze een robotje gemaakt hebben dat alléén rechtdoor kan rijden. Vervolgens hebben ze er een vlaggetje op gezet. Op het vlaggetje staat de bestemming. Robot neerzetten in de straten van New York en gaan! Kijken of hij de bestemming haalt. Blijkbaar is het gelukt. Ben benieuwd of er verschil is in reistijd afhankelijk van welk gezichtje erop is getekend... Stuur een e-mail naar tweenbotinfo[at]gmail.com als je op de hoogte gehouden wilt worden over toekomstige Tweenbot-missies.

05/02 Op 23.01.2011 las ik op Nu.nl dat Hyves en Facebook er een concurrent bij hebben gekregen. Dat is Blytes. Nou keek ik vandaag op de Blytes-site, maar erg goed lijkt het nog niet te gaan. Dit was de tekst die weergegeven werd;

"Helaas. Ik heb moeten besluiten de website nu helemaal offline te zetten. Redenen hiervoor zijn het feit dat Blytes op dit moment niet blijkt te voldoen aan een aantal (wettelijke) randvoorwaarden, zoals WBP en AV, de aanhoudende druk op de server en hack-pogingen.

Sinds het artikel op Nu.nl verscheen, heeft Blytes er meer dan 10.000 gebruikers bij gekregen. Bijna onlosmakelijk verbonden aan dit succes, zijn de hack-pogingen. Ook Blytes is slachtoffer van DoS-attacks: een kleine groep "gebruikers" verknalt op die manier het plezier van alle anderen door het moeilijk/onmogelijk te maken de site te bereiken.

Om die redenen heb ik ervoor gekozen om de site vooralsnog offline te zetten, zodat ik in de tussentijd kan zorgen dat voldaan wordt aan de wettelijke eisen, dat de veiligheids-bugs eruit gehaald worden en ik ondertussen ook Blytes kan blijven ontwikkelen, zodat ik mijn belofte over nieuwe, coole dingen kan waarmaken. Tot later!

Tim van Elsloo (ontwikkelaar van Blytes)""Het blijft knap van de 16-jarige Tim om een dergelijke site te maken. Door te roepen dat hij beter en vernieuwender is dan de gevestigde orde vraagt hij er wel om getest te worden. Als je dat dan niet afgevangen hebt, ga je jammerlijk ten onder. Zonde. Hij had beter rustig van start kunnen gaan en langzaam aan Hyves en Facebook voorbij kunnen stevenen.

03/02 Nadine is goed bezig. Haar bedrijf Visagie Maarssen krijgt een steeds professionelere vorm. Van fotografie, modeshow, kinderschminken tot glamorlooks-avond, Nadine regelt en verzorgt het voor je.

22/01 Fijn dat er politie is en helemaal tof dat ze het goede voorbeeld geven...

17/01 Het Renault-Clio-effect hoeft niet duur te zijn. Kijk maar!

14/01 Ik neem aan dat dit een grap is. Iemand die echt een Oehoe (ca. 65 cm hoog met een spanwijdte van 160 cm) wil vangen, zal toch echt wel een leren handschoen aantrekken, om te voorkomen dat de uil zijn hand kapot knijpt. En, zal een uil echt zo gek zijn om naar een kuikens strooiende persoon in een fel gele jas toe te komen?

13/01
Melanie is weer thuis. Ze heeft twee nachtjes geslapen in het LUMC. Dinsdagavond is ze opgenomen. Woensdag was ze als derde aan de beurt. Begin van de middag mocht ze naar de operatiekamer. Daar ging het gelukkig snel. De operatie heeft ongeveer een half uur geduurd. Alles is goed verlopen. Melanie was als vanouds ook weer erg snel uit de narcose en dus snel weer terug op haar kamer. Gelukkig had ze dit keer een eigen kamer. Lekker rustig uitrusten en je eigen TV-geluid via de TV in plaats van door zo'n koptelefoontje.

Nu een maand goed rusten en herstellen.

07/01 Een zwerver met een geweldige radio-stem. Klik hier voor het filmpje. Klinkt zeker goed! Nu maar hopen dat hij ook van de drank en drugs af kan blijven.

06/01 Op de site www.MijnPensioenOverzicht.nl kun je vanaf vandaag door middel van inloggen met je DigiD nagaan hoe het met je pensioenopbouw en je AOW-aanspraken is gesteld. Zelf was ik eerlijk gezegd het overzicht een beetje kwijt... Pensioen-opbouw bij Stork, Intercai The Academy (bestaat helaas niet meer), Getronics en nu uiteindelijk ook bij KISS Solutions.

Overal een beetje is een beetje meer ;p

04/01 Iraanse vrouwen met humor?!! Ja, ze bestaan.
Kijk maar naar Shappi Khorsandi.

02/01 Ik heb mijn verjaardag voor de afwisseling weer een keer gevierd.
Door hem een paar jaar over te slaan, word je helaas nog steeds gewoon ouder... ;p
Wat een verwennerij!! Bedankt voor de gezelligheid en de geweldige cadeaus. Voorlopig zal ik nog wel even aan de spelcomputers gekluisterd zijn. Houd je van de straat. Bedankt!

01/01 De Beste Wensen Voor Het Nieuwe Jaar!!